BUCAK BELEDİYESİ HAYVAN KİLİNİĞİNDE İLK KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU

• 01/10/2022

BUCAK BELEDİYESİ HAYVAN KİLİNİĞİNDE İLK KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU

Bucak Belediyesi Hayvan Ameliyathanesinde ilk ameliyat ve kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildi. Bucak Belediyesi tarafından hizmete sokulan hayvan kliniği bünyesinde oluşturulan ameliyathane hizmet vermeye başladı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması dahil, onların tedavisini sağlayacak tüm ekipman ve ameliyathanenin mevcut olduğunu söyledi.

Kısırlaştırılan Sokak Hayvanları Sağlığına Kavuşturulup Doğal Ortama Salınıyor

Bucak Belediyesi Veterineri Volkan Toprak tarafından yapılan kısırlaştırma işlemi, sokak hayvanının muayenesi, anestezi uygulanması operasyon süreci ve müşahede altına alınmasına kadar yaklaşık 45-60 dakika sürüyor. Günde 5 kısırlaştırma işlemi yapılabiliyor. Kısırlaştırma sonrası bakım ve tedavinin de yapıldığı merkezde, kısırlaştırılan sokak hayvanları sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakılıyor.

Kısırlaştırmanın Amacı

Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezinde, sahipsiz erkek veya dişi kedi ve köpekler kısırlaştırılarak kontrollü üremesi sağlanıyor. Sahipsiz kedi ve köpekler, kısırlaştırma sonunda kayıt altına alınıyor. Kısırlaştırma ile sokak hayvanları, üreme hormonlarından kaynaklı hastalıklardan korunuyor. Operasyonun en önemli katkısı ise kısırlaştırılan sokak hayvanlarının saldırganlığının azalması oluyor. Uzmanlar, kısırlaştırılan sokak hayvanlarının insanlarla uyumlu olduğu ve trafikte seyreden araçların peşine koşmadığını belirtiliyor.