BAŞKAN ÜNAL ÖDÜLE DOYMUYOR, MERMER ATIKLARI GERİ KAZANIM PROJESİ (TAŞ KIRMA VE ELEME TESİSİ) ÖDÜL ALDI

• 03/07/2023

Bucak Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 8. Akdeniz Belediyecilik Proje yarışmasında Çevre Koruma ve Altyapı Çalışmaları Kategorisinde “Mermer Atıkları Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi Projesi (Taş Kırma ve Eleme Tesisi) ile ikincilik ödülü kazandı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren gerçekleştirdiği projelerle Türkiye genelinde ses getirerek örnek bir yönetim sergileyen Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, tüm Türkiye’ye örnek olacak Mermer Atıklarını geri kazanım projesi ile yeni bir ödülün daha sahibi oldu.  Başkan Ünal yaptığı açıklamada “Bucak Belediyesi olarak görev sürem içerisinde bu aldığım 7. Ödül. Şimdi de taş kırma ve eleme tesisimiz ile 7. Ödülümüzü kazandık. Bu ödül tüm Bucak’ımızın. Bilindiği üzere Bucak Belediyesi olarak mahallelerimizdeki cadde ve sokaklarımızın üst yapı çalışmalarında en önemli gider kalemlerinden birisini yollarımıza serdiğimiz mucur, kum ve dolgu malzemesi oluşturuyordu. Bu tesis öncelikli olarak bu giderlerimizin düşmesini sağladı. Organize Sanayi bölgemizde birçok mermer fabrikalarımız bulunuyor. Mermer fabrikalarımızın mermer ve taş atıklarını molozlarını tesisimizde işleyerek ham malzeme şekline dönüştürüyoruz. Bu şekilde mermer atıklarının çevresel etkilerini önlüyoruz. Aynı zamanda yatırım yaparak ilçemizin sanayi alanında gelişmesinde ve istihdam sağlanmasında büyük katkıları olan sanayicilerimize destek olarak mermer atık ve hafriyatından da kurtarmış olduk. Mermer ve taş atıkları ekonomiye kazandırmış olduk. Çevreci bu tesisimize gelen ikincilik ödülü bizleri gururlandırdı. Birçok belediyenin istediği ödüllerden bir tanesini daha alarak bu uygulama ile ödüle layık görülmenin anlamı çok büyük” dedi. Başkan Emrullah Ünal ödül törenine Meclis Üyesi İsmail Başarır ile birlikte katıldı.