YÖRESEL VE ORGANİK ÜRÜN PAZARININ YAPIMI TAMAMLANDI

• 18/09/2023

YÖRESEL VE ORGANİK ÜRÜN PAZARININ YAPIMI TAMAMLANDI

Bucak Belediyesi yöresel ürün pazarının yapımı tamamlandı. Antalya-Burdur Karayolu üzerinde şehir girişi olmasına rağmen daha önceden atıl ve kötü görüntüye sahip olan alanda estetik ve şehir değeri vurgusuyla, yerli ve yabancı turistlere yöresel ürünler sunacak Yöresel ve Organik  Ürünler Pazarının yapımı tamamlandı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal Yöresel Ürün Pazarı hakkında açıklama yaptı. Başkan Ünal  “Yöresel ürün pazarımızın yapımını tamamladık. Burdur-Antalya karayolu üzerinde Bucak şehir girişinde hayata geçirdiğimiz proje ile şehre katma değer sağlaması ve Bucak’ın yol ekonomisinden faydalanmasının amaçlıyoruz. Pazarımızın genel alanı 3609 m2 olup, 5 adet 9 m2’lik büfeler ve 42 m2 kafeterya bulunuyor. Karayolunu kullanan yerli ve yabancı turistlere hitap edecek olan Pazarımızı aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarladık. Pazar alanının içinde kafeterya, yöresel ürün dükkanları, lavabo, mescit, tuvalet, çeşme, araç park alanı ve sosyal donatılar yer alıyor. Her birimiz zaman zaman karayolu ile gerek iş, gerekse tatil amaçlı güzel yurdumuzun çeşitli yörelerine ziyarette bulunuruz. Bu seyahat süresince bir şehre girdiğimizde veya beş dakika dinlenme molası verdiğimizde nelere ihtiyaç duyacaksak, neleri istiyorsak biz bu Yöresel Ürün Pazarımızda tüm bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak planlama yaptık. Yöresel ürün pazarımızın yapımını tamamladık. İş yerlerimizin kiralama ihalesini gerçekleştirdik. İş yerleri faaliyete geçmeye başladı. Antalya- Burdur Karayolu  ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan kanal ve dere yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte pazarımız tam anlamıyla faaliyete geçmiş olacak. Bucak’ımıza yolu düşen herkesi yöresel ürün pazarımızda bir fincan çay, salep içmeye ve alışveriş yapmaya davet ediyorum. Yöresel ve Organik Ürünler Pazarımız hayırlı uğurlu olsun.” dedi.