BUCAK BELEDİYESİNDE İMAR DEVRİMİ: E-RUHSAT

• 01/10/2022

BUCAK BELEDİYESİNDE İMAR DEVRİMİ: E-RUHSAT

Başkan Emrullah Ünal’ın talimatları ile oluşturulan E-Ruhsat sistemi ile artık kağıt israfı yok, kâğıt üzerinden kontrol, düzelt-getir zahmeti yok. Tüm başvuruların sistem üzerinden girilip takip edebileceği uygulama ile artık vatandaşlar ruhsat başvurularındaki son durumu, eksik evraklarının olup olmadığını, işlemin kimin üzerinde olduğunu, süre takibini, kimin görevini yapıp yapmadığını, kimin işlemleri aksattığını görebilecek, hatanın, eksiğin ve yanlışın nerede olduğunu kimde olduğunu da görecek.

Bucak Belediyesi, e-imar uygulamasından sonra e- ruhsat uygulamasına da geçti. Artık çap, ön onay, ruhsat başvuru, kontrol ve takip işleri online sistem üzerinden gerçekleştiriliyor

Emrullah döneminde imar uygulamaları ve çalışmalarında çok değişiklik yaşandı. Son değişiklik ise e-ruhsat uygulaması. Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar sonuçlandı. Bucak Belediyesi de birçok belediyede olduğu gibi e-imar sisteminden sonra e- ruhsat sistemine de dahil oldu. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “E-Ruhsat Sistemi, birçok kolaylığı beraberinde getirdi. Daha önce İmar Müdürlüğü’nden ruhsat almak için hazırladığınız projeyi büyük kâğıtlara çıktı aldırdıktan sonra Belediye’ye götürüyordunuz. Mimarların kontrolünde eksiklik, yanlışlık ve hata ile karşılaşılması durumunda düzeltme yapılıyor ve yeniden çıktı alınıyordu. Hem kağıt israfı hem de maddi külfet. E-ruhsat uygulaması ile çap, ön onay ve ruhsat başvuruları sistem üzerinden yapılabiliyor. Mimarlar tarafından yapılacak kontrol ve takip aynı sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. Eksiklikler SMS ile ilgilisine bildirildikten sonra gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra aynı sistem üzerinden Belediye İmara geri gönderilecek. Önümüzdeki süreçte imar ve diğer diğer harçlar da bu sistem üzerinden ödenebilecek. Ruhsat başvuru süreci tamamlandıktan sonra ve ruhsat kesildikten sonra projenin çıktısı alınıp, arşivlenmek üzere Bucak Belediyesi’ne götürülüyor. Sistem ile proje kontrol süreci de hızlanacak. Bunun yanında vatandaşlarımız sürekli bize gelerek ruhsatlarının çıkmadığını, imar müdürlüğümüzün yavaş çalıştığını söylüyordu. Bizde imar müdürlüğümüzden araştırdığımızda sorunun bizden kaynaklanmadığı söylüyorduk. Ancak Vatandaşlarımızı inandıramıyorduk. Artık bunu geride bırakıyoruz. Vatandan bu sistemle hatanın, eksiğin ve yanlışın nerede olduğunu kimde olduğunu da görebilecek. E-ruhsat sistemi aktif hale geçmiş olmakla birlikte uygulama sürecinde eksik ve hatalarda tamamlanarak daha da kullanışlı hale gelecek”dedi.