BÖLGENİN EN BÜYÜK 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULDU

• 24/03/2021

BÖLGENİN EN BÜYÜK 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULDU

Bucak ilçesinde 2018 yılında pilot ilçe olarak uygulamaya geçen Sıfır Atık projesinin kapsamı gün geçtikçe genişletiliyor. Bölgenin en büyük 1. Sınıf atık getirme merkezi faaliyete başladı.

Barbaros Mahallesi İncirdere köyü yolu üzerinde bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde oluşturulan 1. Sınıf Atık getirme merkezinde incelemelerde bulunan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal açıklama yaptı. Başkan Emrullah Ünal açıklamasında “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde yürütülen “Sıfır Atık” Projesi kapsamında Pilot İlçe seçilen Bucak’ımızda Sıfır Atık ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizin pek çok noktasına koyduğumuz Mobil Atık Getirme Merkezleri ile çöpe gidecek olan kağıt, plastik, metal, cam, Atık Bitkisel Yağ, Atık Pil ve elektronik eşyaları geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomine katkı sağlamaya başladık. Bunun yanında sokak hayvanlarına verilmek üzere artık ekmeklerin atıldığı ekmek kumbaralarımız da şehrin birçok yerinde vatandaşımızın hizmetinde. Ayrıca giyilmeyen ya da ihtiyacı olanlara ulaşması için hiç kullanılmamış olan giysilerin atıldığı giysi kumbaralarımızda ilçemizin belirli yerlerine koyduk. Buralarda biriken atıklar ise İncirhan Mevkii Eski Tekel Depolarının olduğu yerde bulunan ve bölgenin en büyük ve kapsamlı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde topluyoruz. Sıfır Atık Projesinde görevli personelimiz tarafından 1. Sınıf atık getirme merkezinde toplanan atıklar Bakanlığın belirlediği Atık Gurubuna göre ayrı ayrı bölmelerde muhafaza altına alınıyor. Vatandaşımız da gün geçtikçe yoğun ilgi göstermeye başladığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde Atık Araç lastiği, kağıt, plastik, metal, cam, elektronik eşya, Atık Bitkisel yağlar, Atık pil, Atık İlaçlar, Atık Motor Yağları, Atık Giysiler gibi pek çok atık malzeme toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Sıfır Atık Projesinde görevli ekibimiz ilçemizin pek çok noktasında bulunan Atık Getirme merkezlerinde toplanan Atıkları buraya getirdiği gibi, talep gelmesi halinde evlerden ve işyerlerinden atıkları teslim almak veya vatandaşımızın kendileri tarafından 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine ulaştırmaları halinde tüm bu Atıklar tartılarak makbuz karşılımda teslim alınmaktadır. Sıfır Atık Projesinde pilot olan İlçemizde vatandaşlarımızın projemize daha doğrusu geri dönüşüme önem vermesi, çıkan atıkları çöpe değil de geri dönüşüme kazandırmak için Atık merkezlerimize getirmeleri veya atık kumbaralarına atmaları bizleri de memnun etmektedir. Gelecek nesillere daha temiz, daha güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için başlatılan Sıfır Atık Projesine vatandaşımızın sahip çıkması, geri dönüşebilir atıkları çöpe değil de geri dönüşüm noktalarına atmaları hem Bakanlıktaki Proje Sorumlularını hem de bizleri oldukça memnun etmektedir. Bu nedenle Sıfır Atık Projesine destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederken, atıklarımızın geri dönüşüme kazandırılması için projemize olan ilginin artarak devam etmesini dilerim.” dedi.